het bakschooltje

spelenderwijs leren:

Vaak hoor ik van moeders/vaders ‘mijn kind bakt graag of mijn kind wil altijd bakken’! Dat komt omdat de magie van het bakken kinderen raakt!

Mijn wens is om kinderen te inspireren en te stimuleren om zelf te bakken.

Op een educatieve wijze de magie van het bakken ontdekken. Ze op een creatieve wijze de kennis geven ‘over hoe het moet’ en ze daarna de ruimte geven om te ontdekken en leren door te doen.

Ik ga samen met ze op een ontdekkingstocht in de Bakkerswereld. Dat ze zichzelf op dat moment bakkers voelen en misschien later het beroep van Bakker willen hebben.

Ik geloof dat kinderen veel natuurlijker en bewuster in het leven staan. Met de zintuiglijke vragen – Wat zie je? Wat ruik je? Wat proef je? En hoe voelt het aan? – maak je ze bewust van acties en beleving. Het resultaat van het zelf doen, laat ze zien wat ze hebben geleerd en nu zelf kunnen. Door ze positieve feedback te geven wordt er een basis gecreëerd voor vertrouwen in hun kunnen. De ontwikkelingsfase, waarin kinderen heel abstract en conceptueel denken, maak je ze spelenderwijs op gevoelsniveau bewust van maten, meten & verhoudingen! Op een ‘lekkere’ en leuke wijze leren!

Daarnaast en zeker niet minder belangrijk leren ze over voeding! Ze leren dat gezond eten echt lekker is. Want zelf bakken is gezond, leuk en lekker!

Het Bakschooltje is niet alleen voor de kleintjes!

Zeer zeker niet!

Ook de ‘grote mensen’ kunnen er wat van!

Of het nou is om meer technieken te leren of juist om leuk avondje met je vriendinnen te hebben. In Het Bakschooltje heb je de ruimte om jouw hobby te verdiepen of om juist te ontdekken wat de Bakkerswereld te bieden heeft!

Wil je meer weten over ons zoete aanbod van cursussen en workshops?